Ingrediënten

Voor 4 personen  
  • 400 gr varkensfilet
  • 4 el honing
  • 1 el rozemarijn
  • 100 gr spekjes
  • 500 gr gemengde sla
  • 1 komkommer
  • 200 gr mini tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 100 gr noten / pijnboompitjes
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 5 peterselie
  • 5 bieslook

Bereiden

Bereidingstijd: 30 min. (+30 min. wachttijd)
 

Laat houtsnippers 30 minuten weken. Vul een bakblik met de geweekte houtsnippers en rozemarijn. Smeer de varkensfilet in met honing, en breng op smaak met zout en peper.  

Zet het bakblik op laag vuur. Leg varkensfilet op het rooster, in bakblik boven de houtsnippers. Rook de varkensfilet 10 minuten in een niet geheel gesloten bakblik.

Laat de varkenshaas rusten en maak ondertussen de salade.

Bak de spekjes goed uit in een pan. Gebruik dezelfde pan voor het bakken van noten/pijnboompitten. (evt. vet verwijderen)

Snijd sla, komkommer, rode ui, tomaatjes naar eigen wensen. Salade op smaak maken met zout en peper.

Vermeng deze met de mayonaise, yoghurt, mosterd en honing tot een egaal mengsel. Hak de peterselie en bieslook fijn. Breng de salade op smaak met zout en peper, de kruiden en de dressing.

Vlees in reepjes snijden en alle compartimenten vermengen en direct uitserveren.

Lekker met stokbrood of gebakken aardappeltjes.