Ingrediënten

Voor 4 personen  
  • 400 gr varkensgehakt
  • 1 st ei
  • 100 gr panko (japanse broodkruim)
  • 2 etl grillkruiden
  • 1 teen knoflook (fijn gehakt)
  • 50 gr margarine
  • 3 st ui
  • 4 etl currysaus
  • 4 st harde broodjes
  • 75 gr blauwe kaas

Bereiden

Bereidingstijd: 45 min.
 

Warm de oven voor op 130 graden.

Meng de gehakt, ei, grillkruiden, knoflook, panko/paneermeel en stukjes knoflook samen tot een geheel. Vorm er 4 gehaktballen van en vul deze met blauwe kaas. Vorm er vervolgens hamburgers van. Bak de hamburgers in 25 g boter in 6 min bruin (3 min per kant) en houdt ze 10 min warm in de oven.

Voeg vervolgens de rest van de boter toe aan het aanbaksel en fruit de uien langzaam glazig. Meng er vervolgens de currysaus doorheen en laat 5 min zachtjes sudderen.

Leg de hamburgers op een bord en voeg daar de gefruite uien aan toe.

Tip:  erg lekker bij gebakken aardappels of friet en een tomaat/komkommer salade