Ingrediënten

Voor 4 personen  
  • 4 st haas van het varken
  • 1 st red pork marinade
  • 1 st winterwortel (fijne reepjes)
  • 1 st komkommer (fijne sliertjes)
  • 1 st rode spaanse peper (in plakjes)
  • 2 st rode ui (fijn gesneden)
  • 2 st lenteui (fijn gesneden)
  • 300 gr taugé
  • 2 el sesamzaad (licht geroosterd)
  • 2 el sesamolie
  • 2 el chinese wijnazijn
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el sojasaus

Bereiden

Bereidingstijd: 45 min. (+ 180 min. wachttijd)
 

Meng alle ingrediënten voor de salade.

Meng alle ingrediënten voor de dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de dressing door  de salade ongeveer een half uur voor gebruik.

Marineer varkenshaas gedurende minimaal 3 uren in ”red Pork marinade”. Rooster de varkenshaasjes direct boven de kolen totdat deze een mooie kleur hebben gekregen. Smeer ze regelmatig in met de overgebleven marinade. Verplaats het vlees naar de indirecte zijde van de bbq en laat daar het vlees verder garen. Als het vlees een kerntemperatuur van 55 ºC heeft bereikt is het voldoende gaar maar nog mooi rose van binnen. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.. Verdeel het over de salade.