Ingrediënten

Voor 4 personen  
  • 400 gr gekookte hamlappen
  • 100 gr spekjes
  • 350 gr witte bonen (geweekt)
  • 2 st prei
  • 2 winterpenen (blokjes)
  • 6 aardappels
  • 1 st ui
  • 1 el mosterd
  • 2 el bloem
  • 1 laurierblad
  • 1 tl chilipeper poeder
  • 3 kruidnagels
  • 1 el verse tijm
  • 1 el verse peterselie
  • 1 el olie
  • 25 gr boter

Bereiden

Bereidingstijd: 30 min. (+60 min. wachttijd)
 

Zet een pan op het vuur, bak wanneer de pan warm is de spekjes kort aan.

Voeg hier de boter en olie aan toe. Bak hierbij kort de hamlappen, bloem en ui bij aan. Zorg dat de bloem gaar is (ruikt licht naar koekjes).

Voeg vervolgens alle overgebleven ingrediƫnten toe (uitgezonderd van de bonen en peterselie) samen en giet water bij tot het vlees onder staat.

Gaar in ongeveer een uur op laag vuur. Voeg de bonen uit pot toe tijdens de laatste 10 minuten. Breng voor serveren op smaak met peper/zout/peterselie.