Ingrediënten

Voor 4 personen  
  • 2 spareribs
  • 5 gr paprikapoeder
  • 2 el zout
  • 2 el suiker
  • 2 el mosterdpoeder
  • 1 wl chilipoeder
  • 2 el gemalen komijn
  • 1 el gemalen zwarte peper
  • 2 el knoflookpoeder
  • 1 el cayennepeper
  • 300 ml appelsap

Bereiden

Bereidingstijd: 30 min. (+270 min. wachttijd)
 

Breng een barbecue op 105ºC en voeg een goede handvol rookhout(voorgeweekt) aan de gloeiende kolen toe en plaats de ribben op de barbecue.
Na 3 uur de ribben afzonderlijk inpakken met aluminiumfolie en appelsap toevoegen. Het folie goed afsluiten, zodat er stoomontwikkeling kan plaatsvinden.

Na 1,5 uur kan er naar smaak nog een dunne laag barbecuesaus over de ribben worden gesmeerd. Plaats de ribben nog een uur terug op de barbecue

Ribben zijn gaar wanneer het vlees zich terugtrekt van de botten. 1 tot 1,5 cm ”pullback” geeft aan dat de ribben gaar zijn.