Ingrediënten

Voor 4 personen  
  • 800 gr varkensvlees
  • 250 gr gerookte spek
  • 2 uien
  • 250 gr kastanjechampions
  • 200 gr walnoten (notenmix)
  • 250 gr ricotta

Bereiden

Bereidingstijd: 30 min. (+90 min. wachttijd)
 

Sla eventueel het vlees licht plat of snijd het dwars door midden, niet geheel door.

Bak de spekjes ongeveer 10 minuten. Bak vervolgens de gesnipperde ui, kastanjechampignons en de helft van de walnoten mee, ongeveer 2 minuten. Dit laten afkoelen en vervolgens vermengen met de ricotta, op smaak brengen met peper.

Smeer de vulling uit op het vlees en rol het op. Stevig vastmaken met keukentouw.

Vet de ovenschaal in met boter, leg het vlees in de schaal en bestrooi de laatste fijngehakte noten over het vlees.

In een oven van 160°C voor ongeveer  1 ½ uur tot er een kerntemperatuur van 67°C behaald is.

De rollade nog even laten rusten voor serveren.