Ingrediënten

Voor 4 personen  
  • 800 g varkensrug
  • 40 g geroosterde boekweit/gierst/lijnzaad
  • 170 ml pittige mayonaise
  • 15 g grill kruiden
  • 200 g krieltjes
  • 300 g tuinbonen in schil
  • 4 st mini maïs
  • 50 g blètte (bladeren)

Bereiden

Bereidingstijd: 45 min. (+ 180 min.wachttijd)
 

Wrijf de varkensrug in met de kruiden en smeer er een tube mayonaise op, rol de rug door de geroosterde granen. Nu heb je een krokante korst. Zet de rug op een vlees houder en gaar indirect op 170 graden tot een kern temperatuur van 55 graden. De rug is nu lekker sappig van binnen. Leg de tuinbonen met de schil op het rooster en laat deze 10 minuten zwart worden, de tuinbonen worden nu in hun eigen vocht gestoomd.

Zet een Weber koekenpan op de gril, doe er vervolgens 1 cm water in en laat de kriel aardappelen daarin garen. Doe de maiskolfjes erbij en als het water verdampt is en de aardappelen gaar zijn, voeg je de blètte erbij, breng het op smaak met peper en zout en serveer het bij de varkensrug .