Ingrediënten

Voor 4 personen  
  • 8 st wangetjes
  • 1 st sereh
  • 1 tl gember
  • 1 knoflookteentje
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl nootmuskaat
  • 3 st kruidnagel
  • 0.25 stuk prei
  • 0.25 stuk knolselderij
  • 1 fles hellegat bier
  • 100 ml bassets bier likeur
  • 0.5 ui
  • 1 el peterselie
  • 1 el kervel
  • 1 el zoethoutgras

Bereiden

Bereidingstijd: 45 min. (+90 min. wachttijd)
 

Was alle groenten grondig en snijd ze in kleine stukjes. Stoof de groenten aan in een dutch oven. Voeg de knoflookpoeder, nootmuskaat en de kruidnagel toe aan de groenten. Grill het vlees op de barbecue.
Voeg het gegrilde vlees toe aan de pan. Voeg de bier en de bierlikeur ook toe en stoof alles anderhalf uur op 150 graden. Breng alles op smaak met peper en zout. Let op: voeg de zachte, verse kruiden als aller laatste toe, zodat de smaak goed behouden wordt.