De door ons uitgekozen kruiden zijn niet alleen heel lekker maar hebben ook bepaalde gezondheidseffecten. We hebben een aantal ingrediënten van deze kruidenmix gespecificeerd, de rest is een geheimpje tussen de varkens en ons. 

 

 

Eikenbast

Eikenbast bevat looistoffen, deze helpen bij de varkens voor een betere darmflora. Het helpt zoal bij diarree en de spijsvertering. 

 

 

 

Fenegriek

Deze specerij bevat meerdere stoffen die erg goed zijn voor een varken, zoals slijmstoffen, eiwit, vette olie, saponinen en bitterstoffen. Deze stoffen helpen bij de algemene weerstand, energie, spijsvertering en tegen luchtwegproblemen. 

 

 
 

 

Jeneverbes

Naast dat varkens het meest verzot zijn op jeneverbes bevat het etherische olieën en suikers die helpen bij verbetering van de stofwisseling en ondersteuning aan de nierfunctie.

 

 
 

 

Kastanje

Net zoals eikenbast bevat kastanje ook looistoffen en daarnaast ook flavonoïden, die helpen bij het omzetten van voedsel in voedende stoffen. 

 

 
 

 

Salie

Naast etherische stoffen en looistoffen bevat salie ook fyto-oestrogenen, dit werkt antibacterieel en verbeterd de darmgezondheid. 

 

 
 

 

Tijm

Tijm bevat etherische stoffen, looistoffen maar ook flavonen, dit helpt tegen ademhalingsproblemen, huidproblemen, spijsvertering en darmgezondheid. 

 

 
 

 

Knoflook

Een algemeen bekent gezond product, door de diverse zwavelverbindingen, vitamine en mineralen. Het geeft stabiliteit bij de darmflora en het verbeterd de algehele weerstand van de varkens. Daarnaast geeft het ook een positief effect op de opname van voedingsstoffen waardoor het varken beter groeit.