Duurzaamheidsaspecten zijn voor ons belangrijke speerpunten. Zo zijn al de Friberne gecertificeerd voor de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Dit keurmerk is voorloper op het gebied van welzijn, milieu en duurzaamheid. Wij vinden het dan ook van belang om te werken met bedrijven die duurzaamheid ook hoog in het vaandel hebben.

 

Gezondheid

Door de hoge mate van hygiëne in de stallen van onze varkenshouders hebben we erg weinig last van ziekten onder de dieren. Wij gebruiken zeer weinig antibiotica, echter indien een dier ziek is dan krijgt het vanzelfsprekend de benodigde medicatie. Het welzijn van het dier is van belang.

De randvoorwaarden voor onze vleeswaren sluiten aan bij de gezonde Fribernevarkens. Het gebruik van onnodige smaakstoffen, anti-allergenen of E-nummers worden tot een minimum beperkt. Er zijn al diverse vleeswaren verkrijgbaar (o.a. bij de HANOS) met een Clean-label, dat wil zeggen E-nummer vrij.

 

Milieu

Op gebied van Milieu zijn we volop bezig met verbeteringen.Zo zijn de varkenshouders bezig met het terugdringen van het energieniveau per bedrijf.

Al de Friberne boeren zijn gecertificeerd voor de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Dit keurmerk is voorloper op het gebied van welzijn, milieu en duurzaamheid.